Over Dynamics NAV

NAV, beter bekend onder de oude naam Navision, is niet meer weg te denken uit de ERP-markt. Sinds de introductie in 1990 heeft dit softwarepakket een belangrijke plek ingenomen binnen de bedrijfsvoering van uiteenlopende organisaties. Ook in Nederland; tal van MKB’ers werken al jaren met NAV.

De geschiedenis van NAV/Navision gaat terug tot 1990. In die beginjaren is het programma alleen nog beschikbaar in DOS. Dat verandert in 1995, als de eerste Windows-versie op de markt verschijnt: Navision Financials. Er is in die tijd sprake van een kleine revolutie: in vergelijking met bestaande pakketten is Navision namelijk maximaal flexibel. Dankzij een laagdrempelige ontwikkelomgeving kunnen gebruikers het pakket geheel naar eigen wens en inzicht aanpassen.

Kracht én zwakte
Nog altijd is die flexibiliteit de kracht én de zwakte van NAV. Dankzij het ‘open’ karakter kunnen gebruikers het pakket geheel naar eigen inzicht inrichten. Nadelen zijn er ook: goed documenteren is noodzakelijk. Gebeurt dat niet? Dan is na een tijdje vaak niet meer helemaal helder hoe het pakket in elkaar zat.

Nieuwe techniek, uitgebreide functionaliteit
In 2013 is het tijd voor een volgende revolutie: NAV krijgt een geheel nieuwe technische basis, qua impact vergelijkbaar met de overgang van DOS naar Windows ruim twintig jaar eerder. De architectuur van de serveromgeving gaat op de schop, waardoor ontsluiting via internet mogelijk wordt. Bovendien wordt de functionaliteit flink uitgebreid.

Maatwerk niet altijd meer nodig
Upgrades zijn daardoor lange tijd relatief kostbaar; bestaande pakketten zullen moeten worden omgezet. Bovendien zien veel grote IT-dienstverleners upgrades überhaupt niet als prioriteit; liever teren ze op langdurige onderhoudscontracten.

En dat is jammer, want de functionaliteit en de mogelijkheden van het pakket zijn zoals gezegd enorm toegenomen. Vaak is het daardoor zelfs niet nodig om al het maatwerk één op één over te zetten; vaak kunnen gebruikers grotendeels uit de voeten met de standaardfunctionaliteit. Dat maakt een upgrade alsnog aantrekkelijk.

Upgrades: onze specialiteit
Juist upgrades vormen de specialiteit van Vasilok. Dankzij de voortschrijdende technologie en de samenwerking met gespecialiseerde partners, kunnen wij upgrades veel sneller en efficiënter dan voorheen uitvoeren.
Meer informatie over upgrades

NAV in de cloud
Werken in de cloud is hot; steeds meer bedrijven ontdekken de vele voordelen ervan. Wij kunnen bestaande pakketten snel en efficiënt migreren naar de cloud. Meer informatie over NAV in de cloud

Nieuwe implementaties
Ook voor nieuwe NAV-implementaties bent u bij ons uiteraard aan het juiste adres. Meer informatie over implementaties